2012/08/12

Ultrasonic reparing hair

Keďže včera bolo "veľmi krásne, letné augustové počasie", dali sme si s mojou najlepšou girlfriendicou randíčko. Ostala mi vo fľaši ešte polka brazílskeho keratínu a Miške tiež, tak sme ich zmiešali dokopy a začali s najlepšou ozdravnou kúrou, aká pre vlasy existuje. Počuli ste už o žehlička na vlasy s prevratnou technológiou ultrazvuku, ktorý je kombinovaný s infračerveným žiarením? Ak nie, mali by ste to určite vyskúšať! Ja mám šťastie, že Miška takúto žehličku vlastní, inak sa dá zhonať väčšinou iba u vašej kaderníčky. Táto žehlička vlasy nežehlí, ale ozdravuje.

Ultrazvuková technológia uľahčuje absorpciu produktov a vody do vlasovej štruktúry tým, že rozkmitá čiastočky hmoty vo vlasoch. Infračervené svetlo zase uzatvára vonkajšiu štruktúru vlasu a spolu s ultrazvukovými vlnami umožňujú prienik ošetrujúceho produktu hlboko dovnútra vlasu a jeho udržanie vo vnútri vlasu. Jedinečnosť infračerveného svetla spočíva v schopnosti, že dokáže  hĺbkovo prehriať tkanivo vlasu. Podporuje regeneráciu tkaniva, zlepšuje elasticitu a napätie vlasu. Pôsobením infračerveného žiarenia sa uzatvárajú keratínové šupinky vlasu.
 Celý tento proces prebieha tak, že si šampónom zmyjete vlasy a  potom sa keratínová maska (najlepšia Brazílska) rozotrie po 3/4 dĺžke vlasov. Nezačínajte úplne od korienkov, vlasy by ste potom mali zbytočne spľasnuté.

La - Brasiliana Keratin + Collagen
 











 Keď sa maska poriadne rozotrie do každého prameňa, začneme žehličkou od hora pomaličky prechádzať po tenkom pramienku vlasov smerom nadol ku končekom. Tam, kde je vlas poškodený začne žehlička pískať. Je to taký ten nepriemny myšací piskot, ale dá sa to vydržať. :D Bola som veľmi prekvapená z toho. že žehlička pískala hlavne uprostred každého pramienku a nie na konci, kde mám veľa končekov rozštiepených. Miška bola na tom o čosi lepšie, aj napriek tomu, že si vlasy pravidelne farbí. Zrejme to závisí aj od kvality farby, pretože tá môže pre vlasy súžiť aj ako ochranná maska.
Pantene Pro V color therapy
Alcina - Vitalizačná kúra 2.0


Po dokončení tejto niekoľkohodinovej procedúry som mala vlasy krásne jemné a úžasne voňavé. Ešte aj dnes mi voňajú tak intenzívne, ako keby som si ich pred pár minútami umyla a to sa mi pri bežných maskách ani kondicionéroch nestáva.  Po prebudení som si nemusela rozčesávať žiadne chuchvalce a tak ako sa mi lesknú sa mi ešte snáď ani neleskli. :) Môžem to odporučiť každej žienke, ktorá ma dlhšie, nepoddajné vlasy. Každé lepšie kaderníctvo vám vlásky s touto žehličkou bez problémov ošetrí. 
V House majú parádny výpredaj bižuterky, ale aj oblečenia, odporúčam tam nakuknúť. :)


5 komentárov:

  1. Jéééj super :-) Dlho som nad touto "žehličkou" rozmýšľala tak ju budem očakávať pod stromčekom :-)) Som rada že vidím prvú skutočnú recenziu z pohľadu užívateľa :-)) A zvláštne že "píska" :-D Čítala som si o týchto "žehličkách" celkom dosť a toto je zaujimavé info ktoré som nikdy pred tým nevidela asi to závisí aj od značky. Mám dlhé vlásky po pás a zaslúžia si len to naj :-)) Brazílsky keratín ale nechcem aj keď sú po ňom vlasy naozaj krásne a lesklé ale obsahuje formaldehyd a to je fakt hnus :-( Radšej si dám pod to nejakú výživnú masku :-) Aj moja kaderníčka robí tieto ozdravné kúry ale za jedno sedenie chce 20 eur a to sa mi oplatí radšej kúpiť toto za 100 a môžem to používať aj viac krát mesačne :-) Som ti naozaj veľmi vďačná že sa sem snažíš prispievať aj keď nemáš na blog toľko času ako by si asi chcela :-) Pekný dník :-)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Verím v to, že ti ju Ježiško určite dopraje, teda hlavne tvojím vláskom. :) Ja môžem o nej písať len a len chválu a myslím si, že za tú cenu naozaj stojí! (videla som ju už aj za 57 Eur)To, či každá píska, alebo nie neviem povedať. :D Je to určite výhoda, keď píska, lebo aspoň si vieš sama určiť, ktorý pramienok máš zničený viac, ktorý menej a podľa toho treba žehličkou prejsť po danom pramienku viac krát. O formaldehyde som ešte nepočula, teda neviem, čo presne to spôsobuje, ale hneď ako som si prečítala tvoj príspevok, hneď som utekala prečítať si zloženie môjho keratínu (priesvitná fľaška na obr.)a túto zložku chvalabohu neobsahuje. :D Netušila som, že si za to pýtajú až 20 eur, to je naozaj veľa. :/ Oplatí sa túto žehličku mať doma, keďže máš aj ty dlhé vlásky, bude tvojou pravou rukou. :)Ty si mojou motiváciou, aby som viac prispievala, lebo sama by som sa do toho asi neprinútila. :D Takže ja ďakujem tebe. Dala som si záväzok, že foťák budem brať všade so sebou, aby som mohla aspoň raz za týždeň napísať niečo zmysluplné. :)) Krásny dník aj tebe. ♥

      Odstrániť
  2. Ešte som o takej žehličke nikdy nepočula, vďaka:) len škoda, že si si neodfotila vlasy pred a po ošetrení :/ lebo lepšie 1x vidieť ako 100x počuť(čítať) :) idem sa po nej pozrieť na nete.

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. La Bionda tiež ma to v tej chvíli mohlo napadnúť, no bohužiaľ nenapadlo. :/ Môžem ich odfotiť teda aspoň po ošetrení. Skúsim sem ešte dnes pridať dodatočne fotku. :) Vlasy po nej majú krásny perleťový odlesk, alebo ako by som to opísala. Myslím, že každý, kto si toto ošetrenie vlasov vyskúša, uvidí badateľný rozdiel. :)

      Odstrániť